Založ si blog

Kurz politickej sebaobrany

Na začiatku si priatelia treba uvedomiť, že niet špinavej politiky. Špinavá politika neexistuje. Tak ako neexistujú špinavé peniaze, ale existujú špinaví ľudia. Tak isto neexistuje špinavá politika, ale existujú len špinaví ľudia.

Politika samo o sebe za nič nemôže. Politiku robia vždy konkrétni špinaví ľudia. Preto netreba nadávať na politiku, že politika bola, je a bude vždy špinavá, ale treba nadávať na špinavých politikov, ktorí ju takou robia.

Priatelia, v tomto predvolebnom čase sme všetci svedkami rôznych nápadných i nenápadných manipulácií. Tým nápadným sa vieme ľahko ubrániť, ale s tými nenápadnými môžeme mať problém. Preto vám teraz niektoré špinavé hry, a  triky špinavej politiky teraz ukážem. Ponúkam vám preto krátky a rýchly kurz politickej sebaobrany.

Neplavca utopíte ľahko a rýchlo, plavca však nie

Ten, kto vie, ako môže byť zmanipulovaný, tak toho už ťažko zmanipulujete. Je to rovnaké ako s plavcom a neplavcom. Ten, kto vie plávať, tak toho ťažko utopíte. Veľmi som si prial, aby marcové voľby boli slobodné, demokratické, férové, ale predvolebný boj ukazuje, že budú tak pokrivené ako asi nikdy predtým. Sám v týchto voľbách kandidujem, a preto tie kampane svojich súperov sledujem. Už na začiatku tejto súťaži som si uvedomil, že táto volebná súťaž je nekorektná, a preto aj jej výsledky nemôžu byť korektné.

Prvou nebezpečnou taktikou je taktika uvarenej žaby

Ako funguje taktika uvarenej žaby? Jednoducho. Špinaví politici tie svoje špinavé politické kauzy nerobia nikdy naraz, ale postupne. Stačí im jedna veľká politická kauza za mesiac.

Prečo to robia tak, a nie inak? Keby sme sa my obyčajní občania, o tých všetkých rozkrádačkách dozvedeli naraz, tak sme všetci sme už dávno na protestoch v uliciach, ale tým, že počúvame o rôznych rozkrádačkách postupne, tak si na tie rozkrádačky pomaly aj zvykáme. Hovorí sa, že zvyk je železná košeľa a toto porekadlo platí aj v tomto prípade. Proste sme okrádaní špinavými politikmi tak často, že si dokonca na to zvykneme. Výsledkom je stav, že sme ochotní dokonca to aj tolerovať a naše ulice priatelia ostávajú prázdne.

Stávame sa pasívni ľahostajní a otupení, a obrazne povedané aj uvarení, a o to tým špinavým politickým zlodejom vlastne ide. Keď sme už takto otupeli, tak  vtedy oni môžu kradnúť ešte viac, ako kradli doteraz. Podobne priatelia by reagovala aj žaba, a preto ja túto taktiku volám „taktikou uvarenej žaby“.

Keby sme priatelia hodili žabu do horúcej vody, tak by z nej ihneď vyskočila, ale keď žabe postupne zvyšujeme teplotu vody, tak žaba si na túto teplotu zvyká, až kým sa v tej horúcej vode sama neuvarí.

Čo sa priatelia deje so žabou, to sa deje aj s nami obyčajnými občanmi. Už viete, ako to funguje, a preto sa aj vy priatelia nedajte uvariť, ako sa dá uvariť tá žaba. Neskočme im na ten špinavý trik. Dokážme tým špinavým politikom, že nie sme uvarené žaby.

Ako zistíte, či aj vy ste tou uvarenou žabou? Ľahko. Keď treba protestovať proti špinavým politikom, tak tie uvarené žaby sedia doma. Neuvarené žaby, však protestujú v uliciach i na námestiach. Preto keď sa o Slovensku rozhoduje aj na uliciach, a na námestiach a vy tam chýbate, tak tou uvarenou žabou ste. Keď sa o Slovensku rozhoduje aj na uliciach a na námestiach, a vy tam ste, tak tou uvarenou žabou už nie ste.

Aj tieto marcové voľby budú priatelia pre nás všetkých veľkým testom. Hneď po nich uvidíme počty nevoličov a teda počty uvarených žiab, ktoré neprišli proti tým špinavým politikom a ich špinavým kauzám do týchto volieb zaprotestovať. Potom sa ešte divíte, že ďalšie  4 roky budú aj oni zas len pri pive na špinavých politikov nadávať. Pritom sú to  práve oni, čo tých špinavých politikov mohli v týchto voľbách z parlamentu navždy vyhodiť.

P.S. Bezprávia sa nedopúšťa len ten, kto bezprávie robí, ale aj ten, kto nič proti bezpráviu nerobí. Poďme preto voliť, a nebuďme aj my spolupáchatelia špinavých politikov.

 

 

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35220x
Priemerná čítanosť článkov: 2201x

Autor blogu

Kategórie