Založ si blog

Stane sa zo Slovenska po marcových voľbách Nigéria?

Na Slovensku sa veľa hovorí o tzv. štandardných politických stranách. Čo to vlastne tá  štandardná politická strana vlastne je? Dúfam, že pod pojmom štandardná politická strana sa nerozumie stranu, ktorá štandardne klame a v špinavých politických kauzách štandardne okráda svojich voličov a svojich spoluobčanov.

 Štandard je o hodnotách a morálke, štandard nie je o pahodnotách a nemorálke

 Pod pojmom štandardná politická strana si ja predstavujem stranu, v ktorej je obhajoba a obrana demokratických princípov na prvom, a nie na poslednom mieste. Pod pojmom štandardná politická strana si ja preto nepredstavujem stranu, ktorých lídri môžu klamať všade, dokonca aj na svojich umelo vyretušovaných plagátoch, aj tam klamú, lebo v skutočnosti tak vôbec nevyzerajú.

Štandard je o dodržiavaní princípov

Preto keď, Slovensko a africká Botswana získali rovnaké hodnotenie v rebríčku konkurencieschopnosti Svetového ekonomického fóra, a spomedzi európskych krajín patrí Slovensko medzi najhoršie v Európe, lebo za Slovenskom skončila len Ukrajina, Chorvátsko, Moldavsko a Grécko, tak keď počujem ako sa líder politickej strany chváli, že dlhé roky sú stabilnou a štandardnou politickou stranou na politickej scéne Slovenska, tak na základe týchto výsledkov môžem povedať, že práve takéto štandardne politické strany štandardne svojou politikou brzdia rozvoj ekonomiky Slovenska.

Zostane aj po marcových voľbách naše Slovensko v Afrike?

Keď si v marcových voľbách navolíme stranícke hlasovacie stroje, tak určite. Nie sú to predsa stranícke hlasovacie stroje, ale sú to hlavne odborníci, ktorí  môžu prinášať Slovensku, a všetkým občanom tie najlepšie riešenia, nápady a vízie. Stranícke hlasovacie stroje predsa nemyslia, stranícke hlasovacie stroje len hlasujú. Platiť si také drahé hlasovacie stroje je pre obyčajných občanov naozaj zbytočným luxusom a vyhadzovaním daní. Podporiť preto v marcových voľbách treba len  odborníkov, a nie neodborných straníkov.

Priatelia, pravda je taká, že na skvelú budúcnosť môže Slovensko bez inovátorov, inovácii a kreatívnych ľudí zabudnúť. Veď aj priemyselná revolúcia v 18. a 19. storočí, vznikla len vďaka priekopníckym podnikateľom,  a vizionárom a nie vďaka slabým politikom. Keby o všetkom rozhodovali len slabí politici, tak vývoj by sa už dávno zastavil. Keď si ani dnes nedovolia najväčšie a ekonomicky najsilnejšie svetové veľmoci mrhať ľudským potenciálom, nápadmi a víziami, tak s nápadmi, a novými víziami by nemalo mrhať ani naše malé Slovensko.

Vo vyspelých krajinách sa problém stane víziou, u nás sa stane vízia problémom, a pritom Slovensko nie je v Afrike

Zažil som to na Slovensku aj ja na vlastnej koži. V rozvoji cestovného ruchu má Slovensko stále veľké rezervy, a preto som sa rozhodol, že ponúknem svoju víziu Slovensko Krajina Kúpeľov, ktorej skrátená verzia je verejne dostupná aj na internete politickej strane Smer, Sieť, SNS, Most-Híd, KDH i OĽaNO. Výsledok?

 Teraz vám v predvolebnej kampani budú všetky tieto strany cez plagáty, televíziu i rozhlas tvrdiť, ako im na Slovensku, pracovných miestach a občanoch záleží, ale keď som im tu víziu ponúkol, tak ju všetky tieto strany jednoducho odignorovali. Pritom som presvedčený, že Slovensko a jeho občania nepotrebujú v tejto predvolebnej kampani vidieť megabilbordy, ale potrebujú hlavne vidieť megavízie, ktoré by pohli Slovenskom dopredu.

 Pretože vízia Slovensko Krajina Kúpeľov je aj národnou a vlasteneckou víziou, lebo táto vízia chce, aby ekonomika Slovenska bola postavená aj na našich slovenských nohách, tak som očakával, že aspoň strana SNS, ktorá sa dnes tak vo svojej kampani hlási k národu a vlastenectvu, túto víziu bez problémov podporí. Nestalo sa. Takže naozaj tu na Slovensku platí, že problém –cestovný ruch, sa tu nestane víziou, a vízia nového cestovného ruchu sa tu na Slovensku stane  len problémom. Takže z toho, čo som zažil na vlastnej koži môžem povedať, že v tomto mojom národnom a vlasteneckom teste u mňa SNS úplne prepadla.

 Aj keď tu máme na Slovensku gorily, tak Slovensko nie je v Afrike

O africkom štáte Nigéria sa hovorí, že pre obyčajného Nigérijčana je politickým lídrom len ten politik, ktorý je schopný uprednostňovať členov vlastnej rodiny na úkor iných rodín, a ktorý je schopný uprednostňovať vec svojho kmeňa nad blaho národa. Výsledok tejto politiky je potom jasný. Nigéria v rebríčku vnímania korupcie je až na 143. mieste. Marcové voľby budú preto aj o tom, či chceme žiť tak ako žijú v Nigérii. Marcové voľby budú priatelia aj o tom, či je spravodlivé a pre Slovensko dobré, keď jedna strana tu bude uprednostňovať vec svojho kmeňa nad blaho národa.

 

P.S. Bude Slovensko po týchto marcových voľbách ešte väčším africkým štátom? Priatelia demokracie aj váš hlas, o tom rozhodne. Voľte preto ekonomiku, a teda masívny rozvoj cestovného ruchu, a nie jalovú politiku štandardných politických strán.

 

 

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35263x
Priemerná čítanosť článkov: 2204x

Autor blogu

Kategórie