Založ si blog

Nemci prehrali 2 svetové vojny, ale nemali takých slabých politikov ako my, a tak sú pred nami

Ako všetci dobre vieme, Nemecko prehralo  prvú i druhú svetovú vojnu a po tej druhej svetovej vojne sa ocitlo naozaj nielen v stavebných, ale aj v tých ekonomických ruinách a teda bolo v  oveľa horšom stave ako Slovensko pri svojom vzniku po 1.1.1993.

Porovnávam Nemecko so Slovenskom hlavne preto, že Nemci po II. svetovej vojne mali jediný cieľ – vybudovať silné a demokratické Nemecko a Slováci mali tiež jeden cieľ – vybudovať silné a demokratické Slovensko.

 Nemcom sa to podarilo. Vďaka múdrym a morálnym politikom  už hneď v  začiatkoch dokázali naozaj z  ruín vybudovať také hospodárstvo, ktoré sa už o niekoľko rokov začalo označovať ako „nemecký hospodársky zázrak.” Toto je jasný  historický príklad, čo môže dokázať naozaj dobrá politika, teda politika múdrych a morálnych politikov a preto aj dnes je Nemecko naozaj svetové.

Poučenie pre  nás?

Kto sa chce stať raz majstrom sveta, tak sa  musí  učiť hrať od majstra sveta. Preto jedným z mojich hesiel je: Moc, múdrym a morálnym a Slovensko môže byť raz tiež svetové. Viem, že rozlohou územia i počtom obyvateľstva je Nemecko iné ako Slovensko, ale to môže byť aj naša výhoda, lebo obrazne povedané, malá loď môže nabrať ten správny kurz rýchlejšie.

Musí sa však skončiť politika pre politiku a politikov, a musí sa začať robiť politika pre ekonomiku. Zdá sa, že naši politici a naše politické strany to robia naopak, a teda viac sa zaoberajú sebou, svojim politikárčením, svojimi špinavými kauzami ako ekonomikou.

Pritom to bola práve  múdra a morálna politika konkrétnych politikov, ktorí sa začali zaoberať hlavne ekonomikou. Bola to práve ich ekonomika, ktorá tak  rýchlo zotavila vojnou porazené Nemecko. Už v  tej dobe dobre položené základy držia túto ekonomiku aj dnes a aj vďaka tomu dnes Nemecko patrí právom medzi najväčšie ekonomické veľmoci sveta.

Na rozdiel od Nemcov sme my po 1.1.1993 nezačali Slovensko stavať na ruinách, ani na „zelenej lúke“, ako o tom radi hovoria naši “zakladatelia štátu”.  Žiadna „zelená lúka“ tu predsa nikdy nebola, veď hospodárstvo, ekonomika, podniky a ľudia tu boli a pracovali nielen do 31.12.1992, ale aj 1.1.1993. Keby tu naozaj bola tá ich „zelená lúka“, tak by potom nemali čo potom rozkrádať a privatizovať.

Treba si priznať, že len vďaka našim slabým politikom, je aj dnes naša ekonomika slabá a veľmi ľahko zraniteľná lebo si myslím, že sa dostala do totálnej a až koloniálnej závislostí na iných, a zo samostatného Slovenska sa stalo Slovensko nesamostatné. Napokon slávny „slovenský hospodársky zázrak” pocítilo len pár vyvolených, ale určite nie obyčajní občania. Prečo je tomu v Nemecku tak, a na Slovensku naopak?

Myslím, si, že politika je veľmi osobná, a  nám veľmi chýbajú ozajstné politické osobnosti. Máme zbytočne veľa “politikov”, ale malo štátnikov. Nám naozaj chýbajú politici, ktorí  sa stali  symbolom hospodárskeho zázraku v Nemecku.  Oni však ekonomiku nekrivili a teda nerobili ekonomiku len pre vyvolených, ale postavili ekonomiku štátu pre všetkých. Oni už vtedy vedeli, že len také hospodárstvo a taká ekonomika vie pomôcť skutočne každému.

Politický systém „3M“, a nie „3K“

História celého sveta nám jednoznačne potvrdzuje, že vo všetkých jej doterajších epochách tam, kde moc mali múdri a morálni, tak tam sa žilo aj obyčajným občanom dobre, ale tam, kde moc mali nemúdri a nemorálni, tak tam sa žilo aj obyčajným občanom zle. Preto Slovensko potrebuje politický systém „3M“ Moc Múdrym Morálnym, a nepotrebuje politický systém „3K“ Korupcia Klientelizmus Kriminalita.

Myslím si, že Slovensko by mohlo mať takých morálnych a múdrych politikov v politike, ale už voľby musia byť nastavené tak, aby sa tam mohli dostať. Neustále špinavé politické kauzy jasne dokazujú, že takých politikov zatiaľ Slovensko v politike nemá, a preto má Slovensko také problémy nielen s  ekonomikou, ale aj s  politikou. Aj naše katastrofálne školstvo, súdnictvo a zdravotníctvo to predsa jasne dokazujú. Mať takú moc v parlamente a urobiť tak málo pre tento štát, je jasným dôkazom ich neschopnosti a slabosti. Čo tu vlastne poriadne funguje? Len tie megakauzy?

Koľkí, a ktorí politici môžu byť pre mladých vzorom?

Koľkí, a ktorí z  našich dnešných politikov môžu slúžiť našej mladej generácii celým svojím životom, ako vzor hodný nasledovania? Kde je náš nový Ľ. Štúr? Kde je náš nový  M.R. Štefánik?  S  našimi politikmi (česť výnimkám), by sa Nemecko nikdy nedožilo „nemeckého hospodárskeho zázraku”, ale len toho „slovenského” a ten by z  Nemecka nikdy neurobil dnešné Nemecko, ale len dnešné Slovensko.

Preto už v týchto marcových voľbách podporme politický systém „3M“ a potrestajme  politický systém „3K“. Prečo? Lebo len tí morálni a múdri budú robiť politiku pre nás a nie len pre seba. Poučme sa z histórie. Keď chce byť Slovensko naozaj silné, tak si nemôže dovoliť mať slabých politikov pri moci inak nám obyčajným občanom niet pomoci. 

Preto po vojnovom SNP bude treba pristúpiť aj k volebnému SNP, ktoré vybojuje pre obyčajných občanov nové a reálne pracovné miesta a silnú ekonomiku, inak sa môže ľahko stať, že tento blog bude aktuálny aj vo voľbách 2020.

 

P.S. Veľkí zločinci nevylupujú banky, ale morálku ľudstva. Napísal Darrow. Možno to aktuálne parafrázovať: Naši niektorí dnešní veľkí politici nevylupujú banky, ale cez špinavé politické kauzy celý náš štát, a aj napriek tomu sa nehanbia a opäť kandidujú. Autor knihy: „Lekcie z demokracie“

 

 

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35261x
Priemerná čítanosť článkov: 2204x

Autor blogu

Kategórie