Založ si blog

Politici pri moci hanbite sa!

Vplyv jalovej politiky na ekonomiku Slovenska je priatelia naozaj podstatný, principiálny a nezvratný. Zlou politikou a špinavými politickými kauzami,  v ktorých sa topí Slovensko aj dnes, sa dá narobiť veľa zla. Naopak, múdrou a morálnou politikou sa dá na Slovensku urobiť naopak veľa dobra. Preto tvrdím, že moc v marcových voľbách treba dať len tým múdrym a morálnym, lebo za tých sa už nebudeme ani v roku 2020 hanbiť.

Prvou ich hanbou je Korytnica

Kedysi to bola naša Slovenská pýcha, ale vďaka zlej politike je dnes len Slovenskou hanbou. Liečivé účinky minerálnych prameňov z Korytnice spoznali už v 14. storočí lesní robotníci. V roku 1835 postavili v blízkosti prameňov prvú stavbu, a v roku 1862 tu už bolo postavených 12 nových kúpeľných domov, niekoľko súkromných viliek, kúpeľný dom a reštaurácia. Liečivé účinky minerálnej vody z Korytnice očarili skoro celé Uhorsko, a neskôr aj veľký svet. Najskôr ju pili, neskôr sa v nej začali dokonca i kúpať.

 

Táto kúpeľná osada vďaka skvelým liečebným službám a návalom chorých prekvitala. Náš „modrý národný poklad“ naše „slovenské modré zlato“ začalo Slovensku poskytovať nové pracovné miesta i nové zisky. Minerálna voda Korytnica začal víťaziť aj vo svete. Dostala viacero ocenení na svetových výstavách v Budapešti, vo Viedni, v talianskom Terste, ale aj v americkom St. Louis. Minerálna voda z Korytnice dokonca v roku 1873 získala medaily na svetovej výstave  vo Viedni, a v roku 1904 ako jediná európska minerálna voda na svetovej výstave v americkom St. Louis. Vďaka tomuto úspechu ju v roku 1905 začali vyvážať do Ameriky.

Korytnica liečila a pomáhala ľuďom, ktorí trpeli rôznymi tráviacimi ťažkosťami. Liečila cukrovkárov. Liečila málokrvných. Korytnická minerálka má veľa vápnika, a tak pomáha liečiť aj osteoporózu.

Liečivé účinky korytnických prameňov by mohli ľahko konkurovať Karlovým Varom. Liečivé účinky korytnických prameňov by mohli ľahko konkurovať aj talianskemu Monte Catini. Dokonca skvelé výsledky pri natieraní Korytnice na suchú a bledú pleť zase pripomínajú účinky známych francúzskych kúpeľov Vichy. S tým všetkým my Slováci však mrháme, a to je naša naozaj veľká politická hanba, a politická neschopnosť.

Naše „slovenské modré zlato“ bolo ocenené vo svete, stalo sa svetovým, ale aj napriek tomu, ako sa hovorí – doma nie je nikto prorokom. Viac ako 200 rokov prekvitajúce kúpele potom zlou politikou začali stagnovať. Kúpele prestali paradoxne po vzniku samostatného Slovenska fungovať, a jedinou zárobkovou možnosťou tu ostala plnička fliaš. Pritom to boli kúpele, ktoré patrili v 19. storočí k tým najvýznamnejším, a to v celom Uhorsku. Ich liečivu vodu pil aj náš Ľudovít Štúr.

Naše svetovo raritné najvyššie položené slovenské minerálne kúpele a pýcha Nízkych Tatier i celého Slovenska vznikom Slovenska paradoxne skolaboval. Tak mrhať našim „modrým národným pokladom“, teda  našimi prameňmi, to asi dokážu len tí, čo Slovensko nenávidia. Pritom práve politici by mali byť tými, ktorí by mali Slovensko milovať, keď idú do volieb za Slovensko bojovať a pracovať.

Druhou ich hanbou sú Solivarské kúpele v Prešove, majú podobný osud

V Prešove v historickej časti Solivaru sa v blízkosti varne František i Soľného potoka nachádzala budova soľnobanských kúpeľov, ktoré boli postavené už v roku 1912. Ešte vláda v Budapešti dala na postavenie tejto budovy peniaze a za 4 mesiace už tu nová budova stála. Skvelá povesť soľnobanských kúpeľov sa šírila po celom Uhorsku a soľné kúpele v Soľnej Bani poskytli plnohodnotnú náhradu na liečenie chorôb, pre ktoré sa predpisoval pobyt pri mori.

Súčasné medicínske výskumy dokazujú, že soľné kúpele dokážu liečiť kyslosť žalúdka, zápal dýchacích ciest, alergie, astmu, zápaly ženských orgánov,  a rôzne kožné ochorenia. Soľanka efektívne napomáha pri liečení alergií, lupienky, ekzému, taktiež zlepšuje krvný obraz, látkovú výmenu, upokojuje nervový systém, očisťuje kožu a zlepšuje jej vzhľad a elasticitu, čím pôsobí aj  proti vráskam a starnutiu kože.

Soľné kúpele dokážu podporiť liečbu pri artrózach, artritídach, osteochandroze, reumatizmu, stresu, i nespavosti. Vynikajúce liečebné vlastnosti soľných kúpeľov sú tak ťažko nahraditeľné.

Ako vidíte priatelia, už len tieto 2 otrasné príklady: Korytnica i bývalé Soľnobanské kúpele jasne dokazujú, ako sa tu aj dnes týmto našim „modrým národným pokladom“ pre zlú politiku plytvá. Ľahko je Smeru a SNS hovoriť o národe, o vlastenectve, ľahko je si zavesiť do kancelárie obrazy Štúra, či Štefánika, a fotiť sa pri nich, ale ťažko je pre národ a Slovensko niečo s tým našim „modrým národným pokladom“ niečo urobiť. Už boli vo vláde, čo však pre toto naše „modré národné zlato“ urobili?

Viete, koľkým z 500 000 000 občanov EÚ by toto naše „slovenské modré zlato“ mohlo pomôcť, a aké zisky by prinieslo Slovensku, keby sa tu robila múdra a morálna politika? Oni nevedia, že „Zdraví majú tisíc želaní, chorí len jedno.“, a preto naše slovenské kúpele a pramene majú naozaj veľkú perspektívu? Preto zadajte do vyhľadávača  Slovensko Krajina Kúpeľov, a budete šokovaní. Slovensko mohlo byť naozaj ďalej, ale namiesto ekonomiky aj tu v tejto predvolebnej kampani počúvame stále dookola, ako jeden zlodej kričí na toho druhého.

Naše „slovenské modré zlato“ si pre zlých politikov dávame takto ďalej ničiť. Pritom paradoxne,  tí istí politici vás budú priatelia žiadať a prosiť o váš hlas vo Voľbách 2016. Keď chcete túto kúpeľnú katastrofu priatelia zastaviť, tak im to spočítajte vo voľbách. Voľte ekonomiku, a nie jalovú politiku. Len silná slovenská ekonomika vytvorí aj silný sociálny štát. Sociálny štát predsa nie je o korupčných balíčkoch.

P.S. Preto keď chceme priatelia vyššie platy, a dôchodcovia vyššie dôchodky, tak marcové voľby musia byť len o ekonomike, a nie o jalovej politike plnej špinavých politických káuz. Pre nás všetkých červených i modrých voličov je predsa lepšie, keď bude Slovensko Krajinou Kúpeľov, ako keď zostane Slovensko Krajinou Zlodejov.

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35262x
Priemerná čítanosť článkov: 2204x

Autor blogu

Kategórie