Založ si blog

Kto zdiera krajinu, ten krajine škodí a nepriateľa posilňuje

Motto: Kto zdiera krajinu, ten krajine škodí a nepriateľa posilňuje. (Sûn-C’)

Pritom, po celom Slovensku máme liečivé pramene a zásoby podzemných vôd, ktoré sú často svetové a jedinečné.  Treba si uvedomiť, že budúcnosť sveta, už nebude len o rope, ale hlavne o pitnej vode. Je na túto víziu naše Slovensko pripravené? Stratili sme už cez 20 rokov, a bez jasnej a rozhodujúcej ekonomickej stratégie stratíme aj ďalšie roky. Politikov si pritom my  obyčajní občania platíme za to, aby vytvorili v tomto štáte lepšie, a nie horšie podmienky pre prosperitu celého národa. Politika je služba, ale na konanie dobra a nie zla.

Podnikateľovi  Tomášovi  Baťovi  sa kedysi na svetovú úroveň podarilo rozvinúť obuvnícky priemysel, a my dnes na Slovensku potrebujeme rozvinúť na svetovú úroveň  „priemysel“ postavený na  novo postavených liečebných kúpeľov. Potrebujeme budovateľov nového biznisu ešte skôr, ako sa aj zo Slovenska stane umierajúci a kolabujúci Detroit. Smrť Detroitu v priamom prenose, ako kedysi bašty automobilového priemyslu nech je aj pre nás dnes varovaním a výstrahou.

Politici pri moci si musia uvedomiť, že keď chce Slovensko slušne žiť, tak nemôže zostať len montážnou  dielňou, ktorú možno za krátko presťahovať tam, kde je ešte lacnejšia pracovná sila! Opakujem, len silná ekonomika vyprodukuje silný sociálny štát. Ostatné reči politikov a ekonómov, o budovaní sociálneho štátu sú len bájkami a rozprávkami.

Strategické politické myslenie jasne hovorí, že zo Slovenska sa dajú ľahko odviesť montážne haly a stroje tam, kde je ešte lacnejšia pracovná sila, ale 1 300 minerálnych prameňov a novo postavené kúpele sa takto premiestňovať nedajú, tie ostanú vždy na Slovensku a preto tu budú vždy tvoriť zisky a to pre nás a nie pre iných! Možno raz táto moja výzva bude konečne vypočutá a novo postavené liečebné kúpele sa stanú základom novej Slovenskej ekonomiky!

Ak sa naši politici vyhovárajú, že príčinou vysokej nezamestnanosti je hlavne nedostatok diaľnic, a nechávajú sa počuť, že keď budú diaľnice dostavané, tak už bude aj veľa práce, tak týmto politickom v dobrom odkazujem, že Španielsko má síce najdlhšiu diaľničnú sieť v Európe a tretiu najdlhšiu na svete a aj tak má Španielsko rekordnú 27% nezamestnanosť! Aj to je jasný dôkaz, že ani dostavané diaľnice nebudú pre Slovensko všeliek.

Pán  Samuelson, to predsa vyjadril už dávno a jasne: „Ak chceš zničiť štát, znič mu ekonomiku.“Vyzerá to tak, že niektorí naši politici ani nič iné nevedia. Veď zvyšovať nezamestnanosť znamená, oslabovať štát a zvyšovať aj kriminalitu v štáte. Mnohí politici to však robili asi tak, že v mene ľudu išli proti ľudu. Zle sa však žije vždy v tom štáte, kde veľkí zlodeji a klamári sa hrajú na hrdinov a zakladateľov štátu. Za 20 rokov vlády odchádzali a prichádzali, ale bieda a nezamestnanosť zostala.

Už dnes je neskoro, a preto navrhujem začať využívať väčšinu peňazí z EÚ na masívnu výstavbu nových a obnovu starých kúpeľov, čo najskôr. Čo iné, ako nové kúpele, nám môžu poskytnúť tisíce nových pracovných miest a to rovno po celom Slovensku?! Prečo takto neurobiť radosť tisícom našich nezamestnaných občanov?! Nezamestnanosť začne klesať a životná úroveň začne narastať.

Naša politika nesmie dávať našej ekonomike daňové okovy, ktoré bránia ľuďom podnikať a berú im prácu. Slovensko zachráni len nová politika a z nej vznikajúca celkom nová ekonomika. Tvorivé sily Slovákov treba oslobodzovať a nie zlou politikou spútavať. Od sily našej ekonomiky predsa závisí aj sila nášho národného sebavedomia. Slovensko do toho, a slabí politici od toho!

Zo Slovenska nesmie vzniknúť časom ďalší Detroit. Tento ideový projekt ponúkam v dobrej viere, že pomôže Slovensku a  väčšine jeho občanov! Tento môj sen o Slovensku je pritom veľmi jednoduchý – zo Slovenska treba čo najskôr urobiť svetovú kúpeľnú veľmoc a teda je treba začať masívne podporovať podnikanie v kúpeľníctve a cestovnom ruchu! 

P.S. „Keď sa 90 % politickej energie u nás míňa na nič neriešiace projekty a špinavé politické kauzy, tak mohlo by sa aspoň 10 %  minúť na zmysluplné projekty.“

Pokračovanie na budúce.

 

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35227x
Priemerná čítanosť článkov: 2202x

Autor blogu

Kategórie