Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23. februára 2016, Bindas, Nezaradené

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé politické kauzy.

Z hľadiska dôležitosti problémov, ktoré má Slovensko by mala byť ekonomika TOP témou, ale ako vidíme ekonomika nie je, a ani nebude TOP témou, tejto predvolebnej kampane, a pritom keby bola naša slovenská ekonomika TOP témou, tak tu dnes nemáme problémy a štrajky v zdravotníctve, školstve. Nemáme tu toľko exekúcií. Nemáme tu takú nezamestnanosť. Občania by neboli zlou a jalovou politikou vyháňaní za prácou z rodnej vlasti do cudziny.

Keď sa dokonca robil prieskum, ktoré témy ľudia umiestňujú v TOP 5, ktoré by politici mali riešiť tak 1. TOP témou je tvorba nových pracovných miest, 2. TOP témou je  zlepšovanie životnej úrovne, 3. TOP témou je zdravotníctvo, 4. TOP témou je  korupcia a poslednou 5. TOP témou je  súdnictvo, teda hlavne vymožiteľnosť práva.

Aj v tom červenými ospevovanom Švédsku však nedávajú občanom pred voľbami korupčné balíčky, ale občanom dávajú systém, ktorý im dá silnú ekonomiku. Systém, ktorý im dá prácu,  a dobre platenú prácu. Štrajky  učiteľov, štrajky zdravotných sestier, zadlženosť, cez  3 milióny exekúcií, ale aj nedostatok peňazí v celom štáte môže vyriešiť len silná ekonomika, a nie korupčné balíčky. Sociálny štát bez silnej ekonomiky neexistuje nikde na svete. Ja napríklad, namiesto korupčných balíčkov chcem fungujúce zdravotníctvo, fungujúce školstvo, fungujúce a hlavne spravodlivé súdnictvo. Dožijem sa toho?

Stále dookola publikované špinavé politické kauzy sú síce pre čítanie zaujímavé, ale nevyriešia nič. Hypotekárne otroctvo, exekúcie, nespokojnosť učiteľov, zdravotných sestier, ale aj iných môže vyriešiť len silná ekonomika, len tá poskytne zdroje pre vyššie platy, i vyššie dôchodky. Kým však ekonomika nebude TOP témou, ale TOP témou budú len špinavé politické kauzy, tak sa ďaleko priatelia ani po týchto marcových voľbách určite nedostaneme.

P.S. Kto nepozná pravdu, je hlupák, kto ju pozná a zatajuje je zločinec. B. Brecht