Založ si blog

EUROkracia nie je DEMOkracia

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát.

Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým i ekonomickým hazardom s celým Slovenskom.

Choďte sa pán Pellegrini pozrieť do Detroitu v USA, predtým to bol tiež  symbol automobilovej veľmoci. Dnes, po útlme automobilovej výroby je to už skôr len mesto duchov. Viem, doma nie je nikto prorokom, a v čase, keď sa autopriemyslu dočasne darí, sa dajú ľahko odignorovať tieto fakty. Ani obyčajná banka, by tak neriskovala, aby svoje investičné portfolio mala tak jednostranné.

Nezabudnime však, že monokultúrny les v Tatrách urobil po jednej víchrici z Tatier mesačnú krajinu.  Monokultúrny priemysel môže to isté urobiť aj zo Slovenskou ekonomikou a preto som na rozdiel od iných kandidátov a politických strán ponúkol Slovensku svoju víziu Slovensko Krajina Kúpeľov viď. www.bindas.eu

Samozrejme do predvolebnej kampane som nešiel na rozdiel od Fica a Danka s veľkými peniazmi, ale s veľkou víziou, ako Slovensku ekonomicky pomôcť, aby slovenská ekonomika už nestála len na cudzích ekonomických nohách, ale na svojich slovenských nohách, lebo tie cudzie nohy, môžu  v rámci globalizácie ľahko Slovensko opustiť a potom nás tu čaká tiež ako v Tatrách mesačná krajina.

Výsledok? Do parlamentu som sa nedostal. Nie preto, žeby vízia Slovensko Krajina Kúpeľov nebola dobrá, ale preto, že ta vízia nebola podporená veľkými peniazmi, a tak nebola v médiách, a teda pre voličov ani neexistovala. Niekedy platilo, že: „Do Prahy bez penez nelez.“ Teraz to isté platí aj o dnešnej politike. Ak v predvolebnej kampani rozhodujú eurá, tak sa potom bavme o EUROkracii, ale nie demokracii.

Kto nemá eurá na drahé kampane, ten predsa nie je v médiách, ten vlastne ani neexistuje. Preto moja vízia bola preválcovaná „miliónovým predvolebným tankom“ marketingových fráz a prázdnych politických sľubov, ktoré sme mohli vidieť v televízií, na bilbordoch, počuť v rozhlase, a čítať vo všetkých novinách a časopisoch.

P.S. Dáme sa klamať demokraciou, ak je tu eurokracia?

Pýtali sa politika, či chce ísť do pekla, alebo do raja. Politik sa spýtal: „Kde je lepšie?“ Odpoveď znela: „V pekle je lepšie, lebo  lepšie sa tam žije.“ Politik: „Tak chcem ísť do pekla.“ Prišiel politik do pekla a tam ho dali  rovno do horúceho oleja. Politik začal kričať: „Vy ste ma oklamali!“ Odpoveďou mu bolo: „Robili sme len to, čo ste robili v politike vy nám.“ Viac na www.BINDAS.eu

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

Zdravý má 1000 želaní, chorý len 1

19.02.2016

Pokračovanie z predošlého blogu. Slovenská ekonomika však musí byť podľa mňa i modrá, teda postavená i na našich svetových kúpeľov a prameňov.Modrá preto, že bude využívať na zvýšenie zamestnanosti aj naše svetové pramene a teda náš modrý národný poklad, ktorý však nevyužívame, a ignorujeme, čo je veľmi neekonomické a nemúdre. takých slabých gazdov si [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35300x
Priemerná čítanosť článkov: 2206x

Autor blogu

Kategórie