Založ si blog

Slovensko Krajina Kúpeľov – vízia, ktorá zastaví kolonizáciu Slovenska

Slovensko sa vďaka slabým politikom stalo len kolóniou na lacnú pracovnú silu. Preto sa Slovensko ocitlo dnes v milosti a nemilosti zahraničných investorov.Voliči „červeného valca“ by sa už mohli  prebudiť, a uvedomiť si, že žiadny zahraničný investor tu nejde investovať len preto, aby Slovensku pomohol, ale aby na Slovensku a obyčajných občanov poriadne zarobil a zbohatol.

Preto je jasné, že keď jeho zisky nebudú adekvátne, tak sa presťahuje inde, kde je ešte lacnejšia pracovná sila. Tak dnes reálne funguje a putuje globálny biznis po celom svete. Toto je pravda, a kto tú pravdu nechce počuť, nechce vidieť a bojí sa o tej pravde hovoriť, tak sa stáva tými známymi čínskym opičkami. Jedna opička si zakrýva oči, aby nevidela. Druhá si zakrýva uši, aby nepočula, a tá tretia si zakrýva ústa a mlčí. Vývoj na Slovensku musí ísť od opice k človeku, a nie naopak od človeka ku opici.

Samozrejme, že na víziu „Slovensko Krajina Kúpeľov“ treba mať politickú odvahu, a nie politickú zbabelosť. Vízia „Slovensko Krajina Kúpeľov“ to nie sú tie populistické balíčky. Len veľkí politici sa môžu pustiť do veľkých vízií. Ti malí politici budú tým cudzím naďalej pomáhať kolonizovať Slovensko, a ešte sa budú chváliť, koľko zahraničných investorov tu pritiahli.

Pritom pravda je taká, že slabí politici zatiahli obyčajných občanov do tejto bezvýchodiskovej kolonizačnej pasce. Obyčajní občania vďaka ich slabej politike a ekonomike Slovenska nemajú dnes vlastne na výber. Preto, buď budú svoju prácu predávať lacno, alebo žiadnu prácu nebudú mať, lebo doterajšia politika i ekonomika Slovenska je tak slabá, že sama nedokáže ponúknuť potrebný počet pracovných miest pre svojich občanov. Myslím, si, že dnes umelo stúpajúca zamestnanosť praskne ako bublina, len čo prestanú na Slovensko tiecť eurofondy. Projekt „Slovensko Krajina Kúpeľov“ je o tvorbe trvalých a nie dočasných pracovných miest, ktoré sa dnes umelo pred voľbami kvôli štatistikám tvoria a po skončení eurofondov skončia a eurofondy sa takto zas len prejedia.

Preto je veľkou strategickou chybou, keď sa ekonomika Slovenska stavia na cudzích, a nie vlastných nohách, ale túto pravdu ti slabí politici nechcú počúvať.  Netreba sa báť túto pravdu čestne občanom povedať. Klamú len zbabelci a obmedzenci. Pravda je taká, že zahraniční investori lacnú pracovnú silu priam milujú, a preto sú radi, že existujú štáty, ktoré majú takú slabú politiku i ekonomiku ako my.

Na základe tejto pravdy treba povedať aj ďalšiu krutú pravdu, že naši slabí politici tak nepracujú pre prospech svojich občanov, ale pracujú svojou slabou politikou hlavne pre prospech zahraničných investorov. Čo môže tento trend kolonizácie zastaviť? Aj marcové voľby a  silná politika, ktorá dokáže vyprodukovať aj silnú ekonomiku Slovenska.

Našu ekonomiku  môžu zachrániť,  aj  naše prírodné zdroje, ktoré sú dnes ignorované a nevyužívané! Som presvedčený, že kúpeľný biznis, môže dnes reálne zlepšiť infraštruktúru a ekonomiku všetkých regiónov, a tak celého Slovenska lebo v každom regióne Slovenska sú  prírodné  liečivé zdroje. Kúpeľníctvo je spojené s využívaním sily prírodných liečivých zdrojov a krásy prírodného prostredia, ktoré Slovensko má, len topre slabých politikov a jalovú politiku plnú špinavých politických káuz  stále nevyužíva.

Montážny automobilový priemysel je „autopascou“. Tento priemysel bude potrebovať stále menej a menej  pracovných síl, lebo robotizácia a roboty stále viac, a viac nahradia ľudí. Roboty neštrajkujú, nechcú zvyšovať mzdy a preto aj v tomto montážnom priemysle bude nakoniec práce len stále ubúdať. IT technológie sú super i biotechnológie sú super,  keď na to máme treba ich samozrejme tiež na Slovensku rozvíjať, ale ani oni nedokážu vytvoriť tisícky pracovných miest, ako kúpeľný biznis.

Tejto svoje vízii „Slovensko Krajina Kúpeľov“ verím, a som ochotný na tomto projekte ďalej spolupracovať s každým, len aby sa mohla táto vízia, ktorá dá prácu tisícom ľudí a postaví slovenskú ekonomiku na slovenských nohách mohla postupne začať realizovať. Máme krajšie a vyššie hory ako Česi, či Poliaci. Maďari ani hory nemajú. Máme kúpele a potenciál na ich rozvoj po celom Slovensku, máme kvalitné minerálne pramene, máme pekné  hrady i zámky a tým všetkým pre slabých politikov trestuhodne mrháme.

 

Kto naozaj rozumie  politike a ekonomike, tak ten už nenaletí na bájky a rozprávky sociálnych politikov. Pravda je taká, že sociálny štát Slovensko dokážu vybudovať len takí politici, ktorí dokážu vybudovať silnú slovenskú ekonomiku.  Bez silnej domácej ekonomiky sa sociálny štát nedá vybudovať nikde na svete. Túto pánom Ficom tak oslavovanú automobilku predsa nevlastní Slovensko, a preto spýtajte sa pána Fica, či vám povie pravdu, aký zisk bude mať zo Slovenska ním oslavovaná automobilka, a aký zisk Slovensko, a to už budú pán Fico celkom iné čísla. Možno potom aj Vaše chválenie sa  rýchlo vychladne. Nakoniec pravda je taká, že ta automobilka neprišla na Slovensko kvôli Ficovi, ale hlavne kvôli  strategickej polohe Slovenska, lacnej pracovnej sile, a kvôli dotácii, ktoré dostane z našich peňaženiek, a nie od Fica. Všetko ostatné je len populistická propaganda. Verte mi pán Fico, že páni z automobilky si to vedia veľmi dobre spočítať. Pre tieto 3 hlavné dôvody by tu prišli aj za inej vlády.

Som  však pragmatik a realista,  a preto viem, že po vzniku Slovenska sa tu nerobila taká múdra štátna ekonomická politika, ako sa mala robiť, a preto aj ja chápem, že dnes je ekonomika i politika Slovenska v takom stave, že dnes naozaj musíme byť vďační aj za tie automobilky. Využime ich preto dočasnú prítomnosť i tečú eurofondy, ktoré sa zatvoria v roku 2020, teda po tomto volebnom období, ktoré ideme voliť v marcových voľbách, a využime to všetko na výstavbu novej slovenskej ekonomiky, ktorá bude postavená na našich slovenských nohách aj vďaka zrealizovanej vízii „Slovensko Krajina Kúpeľov“.

Priatelia ekonomiky, a nie špinavej politiky, ešte vždy máte čas zmeniť svoj postoj, a zahlasovať za EKONOMIKU, a nie POLITIKU plnú špinavých politických káuz.Pre naše milované Slovensko bude najlepšie, keď sa po marcových voľbách stane Krajinou Kúpeľov, a nezostane zas len Krajinou Zlodejov.

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35265x
Priemerná čítanosť článkov: 2204x

Autor blogu

Kategórie