Založ si blog

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé politické kauzy.

Z hľadiska dôležitosti problémov, ktoré má Slovensko by mala byť ekonomika TOP témou, ale ako vidíme ekonomika nie je, a ani nebude TOP témou, tejto predvolebnej kampane, a pritom keby bola naša slovenská ekonomika TOP témou, tak tu dnes nemáme problémy a štrajky v zdravotníctve, školstve. Nemáme tu toľko exekúcií. Nemáme tu takú nezamestnanosť. Občania by neboli zlou a jalovou politikou vyháňaní za prácou z rodnej vlasti do cudziny.

Keď sa dokonca robil prieskum, ktoré témy ľudia umiestňujú v TOP 5, ktoré by politici mali riešiť tak 1. TOP témou je tvorba nových pracovných miest, 2. TOP témou je  zlepšovanie životnej úrovne, 3. TOP témou je zdravotníctvo, 4. TOP témou je  korupcia a poslednou 5. TOP témou je  súdnictvo, teda hlavne vymožiteľnosť práva.

Aj v tom červenými ospevovanom Švédsku však nedávajú občanom pred voľbami korupčné balíčky, ale občanom dávajú systém, ktorý im dá silnú ekonomiku. Systém, ktorý im dá prácu,  a dobre platenú prácu. Štrajky  učiteľov, štrajky zdravotných sestier, zadlženosť, cez  3 milióny exekúcií, ale aj nedostatok peňazí v celom štáte môže vyriešiť len silná ekonomika, a nie korupčné balíčky. Sociálny štát bez silnej ekonomiky neexistuje nikde na svete. Ja napríklad, namiesto korupčných balíčkov chcem fungujúce zdravotníctvo, fungujúce školstvo, fungujúce a hlavne spravodlivé súdnictvo. Dožijem sa toho?

Stále dookola publikované špinavé politické kauzy sú síce pre čítanie zaujímavé, ale nevyriešia nič. Hypotekárne otroctvo, exekúcie, nespokojnosť učiteľov, zdravotných sestier, ale aj iných môže vyriešiť len silná ekonomika, len tá poskytne zdroje pre vyššie platy, i vyššie dôchodky. Kým však ekonomika nebude TOP témou, ale TOP témou budú len špinavé politické kauzy, tak sa ďaleko priatelia ani po týchto marcových voľbách určite nedostaneme.

P.S. Kto nepozná pravdu, je hlupák, kto ju pozná a zatajuje je zločinec. B. Brecht

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Zdravý má 1000 želaní, chorý len 1

19.02.2016

Pokračovanie z predošlého blogu. Slovenská ekonomika však musí byť podľa mňa i modrá, teda postavená i na našich svetových kúpeľov a prameňov.Modrá preto, že bude využívať na zvýšenie zamestnanosti aj naše svetové pramene a teda náš modrý národný poklad, ktorý však nevyužívame, a ignorujeme, čo je veľmi neekonomické a nemúdre. takých slabých gazdov si [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35271x
Priemerná čítanosť článkov: 2204x

Autor blogu

Kategórie