Založ si blog

Zdravý má 1000 želaní, chorý len 1

Pokračovanie  z predošlého blogu. Slovenská ekonomika však musí byť podľa mňa i modrá, teda postavená i na našich svetových kúpeľov a prameňov.Modrá preto, že bude využívať na zvýšenie zamestnanosti aj naše svetové pramene a teda náš modrý národný poklad, ktorý však nevyužívame, a ignorujeme, čo je veľmi neekonomické a nemúdre. takých slabých gazdov si Slovensko určite nezaslúži. Vládli nám tu modrí, teraz červení a cestovný ruch a zdravotný turizmus nie je stále prioritou! Takže teraz pokračujem ďalšími faktami.

Po. 6.   Rozvojom kúpeľníctva  vzniknú na Slovensku nové služby, ktoré radikálne  znížia nezamestnanosť a čo je dôležité nielen lokálne, ale celoslovensky. Prečo? Lebo pramene a nové kúpeľné oblasti možno rozvíjať aj v tých najzaostalejších regiónov Slovenska. Výskyt zdrojov je taký, že budovanie nových kúpeľov je možné  skoro po celom Slovensku!  Aj toto je dôležitý a významný strategický prvok tohto projektu, lebo tento projekt môže pomáhať všetkým krajom po celom Slovensku, a teda nepomáha len rozvoju Bratislavského regiónu! Aj vďaka tejto novej stratégii sa rozvinie naozaj celé Slovensko a nie len Bratislava. Preto všetky dostupné štátne zdroje je treba využiť na túto stratégiu. Nezabudnime, že čo dnes zasejeme, to budeme  už o pár rokov žať. Keď však nič nezasejeme, tak nemôžeme v budúcnosti ani nič žať.    Aj teraz v tejto chvíli nám z našich prameňov zbytočne vytekajú milióny a celkom nové  pracovné miesta, ale nebojte sa nikoho z našich politikov to netrápi. Špinavé politické kauzy sú dôležitejšie a preto sa nedivte, že žneme len svetovú nezamestnanosť a nie zamestnanosť. Garantujem vám, že keď tento projekt budú realizovať múdri a morálni ľudia, tak Slovensko prestane mať problémy s vysokou nezamestnanosťou.  Slovensko začne  konečne robiť rekordy v zamestnanosti a nie ako doteraz v nezamestnanosti. Keď všetko pôjde ako má, tak podľa mojich odhadov sa môže Slovensku postupne dopracovať už za 8 rokov k dnes  neskutočnej jednocifernej nezamestnanosti! Moc však musia mať morálni a múdri politici. Viem, sú to šokujúce čísla, ale na dobre stavebne i marketingovo rozbehnutý kúpeľný biznis sa naviažu samozrejme aj iné služby  a tento synergický efekt bude potom šokujúco ohromujúci.

 

Po. 7.  Nezabudnime, že bohatá Európa starne, moderná medicína predlžuje život bohatých európskych dôchodcov, ktorých neustále pribúda. Ak naši politici pri moci zrealizujú túto víziu a stratégiu, ktorú im aj touto cestou ponúkam v tomto strategickom ideovom projekte a začne sa masívne investovať do tohto kúpeľného biznisu, tak na Slovensku vznikne naozaj slovenská ekonomika a dostaneme sa tak postupne z  dnešnej “autopasce”. Nebuďme hrdí nato, čo nie je naše. Preto buďme už dnes na odchod tohto montážneho priemyslu pripravení a nebudeme potom týmto odchodom zaskočení. Som presvedčený, že naše počty prameňov, kvalita prameňov, ceny, naše kvalitné služby a naša  kreatívna propagácia našich nových kúpeľov priláka k nám milióny bohatých dôchodcov a to nielen z Európy, ale aj z bohatých krajín celého sveta! Ten, kto mi bude oponovať, že i tie dnešné kúpele nie sú dostatočne využívané, tak má pravdu, ale to je len ďalší dôkaz našej jalovej politiky, stále plnej špinavých politických káuz.

Po. 8.   Slovensko je malé, nemá nerastné suroviny, nemá technológie a preto nemôže konkurovať svetu ani  nerastným bohatstvom, a zatiaľ ani svetovými technológiami. Dnešný montážny priemysel padne, lebo lacnej pracovnej sily je vo svete stále dosť. Dokonca v kríze  tej lacnej pracovnej sily ešte viac pribúda. Svetu a bohatým  Európskym krajinám môžeme konkurovať len svetovým počtom 1 300 minerálnych prameňov, ktoré nevyužívame a počtom 137  kúpeľných lokalít, z ktorých ako tak využívame len 26. Tu sú veľké rezervy, na veľký rozvoj Slovenska, ktoré sa však dajú využiť len vtedy, keď správni ľudia budú sedieť na správnych miestach. Na Slovensku momentálne nevidím iné zdroje, ktoré by mohli pomôcť  a)  celoslovenskej ekonomike b)  všetkým regiónom naraz. 

 Bez rozvoja cestovného ruchu, kúpeľného biznisu budeme mať vážne ekonomické problémy so všetkými negatívnymi sociálnymi dôsledkami! Môže dôjsť k radikálnemu prepadu ekonomiky, a po odchode montážneho auto priemyslu až bankrotu Slovenskej ekonomiky. Dnešný globálny trh neprináša len veľké výhody, ale aj veľké riziká. Keď nezačne slovenská ekonomika v niečom reálne a dobre vynikať, tak bude upadať lebo sa „utopí v mori“  iných celosvetových ponúk.

Po. 9.    V kúpeľníctve ide o zdravie, a zdravie je to najcennejšie, do čoho musí každý   človek vždy investovať! Toto je ďalší tromf a dôkaz prečo sa má Slovenská ekonomika špecializovať na zdravie a relaxáciu.  Každý človek v Európe i vo svete potrebuje zdravie a potrebuje sa o svoje krehké zdravie dôkladne starať.  Na cestách ročne pribúda po celej Európe tisíce vozičkárov, ktorí sú odkázaní na kúpeľnú starostlivosť a liečbu, a tým všetkým môže aj naše Slovensko pomôcť. Obyvateľstva vo svete i v Európe pribúda, životné prostredie sa neustále zhoršuje a to narúša zdravie.

Práve kúpeľný priemysel je priemyslom, ktorý neznečistí životné prostredie, ale naopak bude životné prostredie chrániť. Práve pri súčasnom nezdravom životnom štýle so sedavým zamestnaním, stresmi, nedostatkom pohybu, workoholizmom a podobnými rizikovými faktormi, tzv. civilizačných chorôb nadobúda kúpeľníctvo stále väčší význam. Spája sa v ňom navzájom liečba, prevencia, relax i spoločenský život, a podľa svetových štatistík kúpeľníctvo vzrastá nebývalou mierou! Naše kúpeľníctvo bolo orientované predovšetkým na liečbu, ale v súčasnosti sa od neho  vyžaduje, aby bolo aj  rekreačné, relaxačné a dovolenkové. Aj manažéri si uvedomujú, že sa oplatí investovať do prevencie svojho zdravia, lebo ich posty sú náročné a preto sa treba zamerať i na túto ekonomicky silnú klientelu.

Po. 10.    Naše kúpele sú zamerané na liečbu chronických ochorení, na rehabilitáciu a na cielenú prevenciu chorôb a relax pre vyťažených ľudí a dôchodcov. Americké kúpeľníctvo sa zaoberá hlavne  kultom tela a krásy, teda skôr na  skrášlenie a nie na liečenie. Bez štátnej podpory  a bez strategického rozvoja kúpeľníctva na Slovensku budeme mrhať týmito zdrojmi ďalej. Je treba podporiť cestovný ruch a podnikanie v tomto sektore tak, aby mohlo prekvitať. Ekonomiku Slovenska je treba postaviť na pevných základoch, ktoré sa nemôžu zo Slovenska nikde vyviezť! To, že tento projekt výstavby nových kúpeľov a renovácii tých starých kúpeľov dá ihneď prácu tisíckam v sektore stavebníctva, netreba ani zvlášť pripomínať. Verím, že tieto fakty dokážu presvedčiť každého, kto to myslí so Slovenskom naozaj dobre.

 P.S. „Človek je taký, aké sú jeho skutky.“ A. Moravia

Ja len dodávam, že aj politické strany sú len také, aké sú ich skutky a doteraz tento cestovný ruch viac ignorovali, ako podporovali.

Pokračovanie na budúce.

 

EUROkracia nie je DEMOkracia

28.01.2020

Toto je môj osobný príbeh z roku 2016, keď som kandidoval do NR SR ako nezávislý kandidát. Prečo som sa rozhodol kandidovať? Podľa mňa sa Slovensko môže ľahko ocitnúť v „autopasci“. Myslím si, že Fico neuvážene a nestrategicky preorientoval celú slovenskú ekonomiku len na jednu kartu. Spoliehať sa však len na jeden monokultúrny priemysel je podľa mňa politickým [...]

Smer si vôbec neuvedomuje, že trápnymi videami proti opozícii pomáha hlavne Kotlebovi?

25.01.2020

Oni fakt vôbec nepochopili, že týmito trápnymi videami, ktorými chcú potopiť opozíciu tak pomáhajú hlavne Kotlebovi? Prečo? Keď občania, ktorí vidia tieto naozaj trápne videá si povedia, že SMER už nebudú voliť, tak im ostáva len alternatíva Kotleba. Keď budú vznikať aj iné trápne videa, tak Kotleba môže už pred Voľbami 2020 oslavovať. Čakal som od tých [...]

Prečo to, čo nás trápi najviac, je najmenej medializované?

23.02.2016

Ľudí na Slovensku najviac trápi nezamestnanosť, exekúcie, hypotekárne otroctvo a nespravodlivosť.S tým treba naozaj súhlasiť, a preto aj táto predvolebná kampaň by mala byť podľa mňa venovaná aj ekonomike, a teda nielen Ficovi a Matovičovi. Pozrite si však média tlačené, či tie elektronické od internetu až po televíziu všade sa tam dookola riešia len špinavé [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 35303x
Priemerná čítanosť článkov: 2206x

Autor blogu

Kategórie